FAP: Još jedan partner pored Kineza

Bez autora
Mar 25 2010

Pribojski FAP će, paralelno, pored pregovora sa kineskom automobilskom kompanijom "Dong Feng", ući i u pregovore sa još jednim potencijalnim partnerom. Za FAP zainteresovan je i jedan evropski proizvođač kamiona i već su se obratili nadležnom ministarstvu, sa predlogom da pregovori počnu. Saradnja sa Kinezima teče po planu i krajem godine očekuje se montaža prvog kamiona "Dong Fenga" u Priboju, ali će FAP sada nastaviti i sa svojim dosadašnjim programom proizvodnje kamiona i autobusa. Plan prozvodnje je 50 vozila mesečno, jer prodaju pomaže vladin program subvencionisanih kredita sa 20 odsto i dodatnih 10 odsto, ako se primeni princip "staro za novo". FAP po želji pravi i autobuse na prirodni CNG gas (metan). Novinu u proizvodnom programu predstvlja kamion za Vojsku Srbije i već je urađeno pet prototipova sa dve pogonske osovine, a kasnije će biti uvršćenii u proizvodnju i oni sa tri i četiri osovine.

FAP: Još jedan partner pored KinezaPribojski FAP će, paralelno, pored pregovora sa kineskom automobilskom kompanijom "Dong Feng", ući i u pregovore sa još jednim potencijalnim partnerom.

Generalni direktor te frime Mirko Stojović kaže da je za FAP zainteresovan i jedan evropski proizvođač kamiona i naveo da su se već obratili nadležnom ministarstvu, sa predlogom da pregovori počnu.

On je rekao da saradnja sa Kinezima teče po planu i krajem godine očekuje se montaža prvog kamiona "Dong Fenga" u Priboju, ali će FAP sada nastaviti i sa svojim dosadašnjim programom proizvodnje kamiona i autobusa.

Direktor je najavio da je plan prozvodnje 50 vozila mesečno, jer prodaju pomaže vladin program subvencionisanih kredita sa 20 odsto i dodatnih 10 odsto, ako se primeni princip "staro za novo".

Stojović je rekao da FAP po želji pravi i autobuse na prirodni CNG gas (metan). Novinu u proizvodnom programu predstvlja kamion za Vojsku Srbije i već je urađeno pet prototipova sa dve pogonske osovine, a kasnije će biti uvršćenii u proizvodnju i oni sa tri i četiri osovine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik